понеділок, 2 листопада 2015 р.

Рецепти від Ванільки (Дар'ї Мішкой)

Ніжні тістечка ( мафіни)- це неймовірно смачні ласощі! Хочу поділитися з вам
рецептом шоколадних мафінів зі шматочками шоколаду. Рецепт приготування простий,
інгредієнти теж. Інгредієнти:
борошно пшеничне – 150 г;
цукровий пісок – 60 г;
какао-порошок - 1 ст. ложка;
шоколад молочний – 100 г;
молоко - 50 мл;
розпушувач тіста - 1 ч. л.;
куряче яйце - 1шт;
масло вершкове – 60 г.
Приготування шоколадних мафінів.
Молоко і масло викласти в чашу. 30-40 г шоколаду подрібнити на шматочки і додати в чашу з молоком і маслом. Додаємо 1 ст. ложку какао. Висипаємо 60 г цукру.Всі ці інгредієнти відправляємо в мікрохвильову піч на 2-3 хвилини, щоб маса прогрілася, а шоколад і масло розтанули. З мікрохвильовки дістаю масу, яка прогрілася, кип'ятити не треба. Тепер просто
все перемішуємо вінчиком до повного розчинення.У розмішаній віночком шоколадній масі, шматочки шоколаду можуть розчинитися не до кінця - це нічого страшного, все рівно шоколад ще будемо додавати в тісто.У тісто додати 1 яйце і 150 г борошна. Додати 1 ч. ложку розпушувача. Тісто збити віночком, воно виходить досить рідким. Частину шоколаду 70 г дрібно порубати ножем. Я випікаю мафіни в металевих формах, з паперовими вставочками. Це зручно,
формочки не потрібно змащувати і мити після випікання! З отриманого тіста вийшло 6 порцій. Тісто розливаю на 2/3 заповнюючи форми Шматочки дрібно порізаного шоколаду розкладаю в формочки, залишивши маленьку жменьку для прикраси. Готові формочки з шоколадним тістом і шматочками шоколаду ставлю в духовку розігріту до 180 градусів буквально на 10-15 хвилин. У мене духовка електрична, на дно ставлю піддон з водою, щоб мафіни не пригоріли і рівномірно пропеклися. Дивлюся через скло, як тільки мафіни піднялися приблизно через 10 хвилин, зменшую температуру в духовці до 150 і тримаю мафіни в духовці ще 2-3 хвилини. Тільки
потім дістаю. Залишену жменю шоколаду подрібнити ще трохи ножем, цей шоколад будемо посипати зверху на мафіни. Дістаю формочки з духовки, даю їм пару хвилин трохи охолонути. Потім просто дістаю мафіни на тарілку і посипаю залишеної жменею дрібно порубаного шоколаду. Мафіни теплі і шоколад зверху стає м'яким, але не розтікається. Виходить такий
топінг шоколадний зверху Всередині найніжнішого тістечка шматочки шоколаду. Це неймовірно смачно! Отож, хутко за роботу і...випробовуйте на собі мій рецепт МАФІНІВ!
Скуштуйте!

Немає коментарів:

Дописати коментар