Рецепти від Ванільки (Дар'ї Мішкой)
Ніжні тістечка ( мафіни)- це неймовірно смачні ласощі! Хочу поділитися з вам
рецептом шоколадних мафінів зі шматочками шоколаду. Рецепт приготування простий,
інгредієнти теж. Інгредієнти:
борошно пшеничне – 150 г;рецептом шоколадних мафінів зі шматочками шоколаду. Рецепт приготування простий,
інгредієнти теж. Інгредієнти:
цукровий пісок – 60 г;
какао-порошок - 1 ст. ложка;
шоколад молочний – 100 г;
молоко - 50 мл;
розпушувач тіста - 1 ч. л.;
куряче яйце - 1шт;
масло вершкове – 60 г.
Приготування шоколадних мафінів.
Молоко і масло викласти в чашу. 30-40 г шоколаду подрібнити на шматочки і додати в чашу з молоком і маслом. Додаємо 1 ст. ложку какао. Висипаємо 60 г цукру.Всі ці інгредієнти відправляємо в мікрохвильову піч на 2-3 хвилини, щоб маса прогрілася, а шоколад і масло розтанули. З мікрохвильовки дістаю масу, яка прогрілася, кип'ятити не треба. Тепер просто
все перемішуємо вінчиком до повного розчинення.У розмішаній віночком шоколадній масі, шматочки шоколаду можуть розчинитися не до кінця - це нічого страшного, все рівно шоколад ще будемо додавати в тісто.У тісто додати 1 яйце і 150 г борошна. Додати 1 ч. ложку розпушувача. Тісто збити віночком, воно виходить досить рідким. Частину шоколаду 70 г дрібно порубати ножем. Я випікаю мафіни в металевих формах, з паперовими вставочками. Це зручно,формочки не потрібно змащувати і мити після випікання! З отриманого тіста вийшло 6 порцій. Тісто розливаю на 2/3 заповнюючи форми Шматочки дрібно порізаного шоколаду розкладаю в формочки, залишивши маленьку жменьку для прикраси. Готові формочки з шоколадним тістом і шматочками шоколаду ставлю в духовку розігріту до 180 градусів буквально на 10-15 хвилин. У мене духовка електрична, на дно ставлю піддон з водою, щоб мафіни не пригоріли і рівномірно пропеклися. Дивлюся через скло, як тільки мафіни піднялися приблизно через 10 хвилин, зменшую температуру в духовці до 150 і тримаю мафіни в духовці ще 2-3 хвилини. Тільки
потім дістаю. Залишену жменю шоколаду подрібнити ще трохи ножем, цей шоколад будемо посипати зверху на мафіни. Дістаю формочки з духовки, даю їм пару хвилин трохи охолонути. Потім просто дістаю мафіни на тарілку і посипаю залишеної жменею дрібно порубаного шоколаду. Мафіни теплі і шоколад зверху стає м'яким, але не розтікається. Виходить такий
топінг шоколадний зверху Всередині найніжнішого тістечка шматочки шоколаду. Це неймовірно смачно! Отож, хутко за роботу і...випробовуйте на собі мій рецепт МАФІНІВ!
![]() |
Скуштуйте! |
Немає коментарів:
Дописати коментар